De overtocht - Reisverslag uit Paihia, Nieuw Zeeland van Laura Smid - WaarBenJij.nu De overtocht - Reisverslag uit Paihia, Nieuw Zeeland van Laura Smid - WaarBenJij.nu

De overtocht

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

25 Februari 2019 | Nieuw Zeeland, Paihia

Kia Ora!

Inmiddels ben ik na een zeer misselijkmakend tochtje met de Ferry op het Zuidereiland aangekomen!
Pff, de overtocht was zwaar, maar het is werkelijk prachtig op het Zuidereiland.

Tijd voor een terugblik op het Noordereiland.
Na een paar heerlijke dagen in Paiha, ben ik doorgereisd naar Hahei. Ik stond echter al vroeg op mijn Stray bus te wachten, maar tevergeefs.. De bus kwam om nog onduidelijk redenen mij niet ophalen en dus ben ik met alternatief vervoer die kant op gegaan;-)
Ik verbleef in een heerlijk resort en al gauw kwam ik met veel leuke mensen in contact. We hebben gezamenlijk gegeten en daarna gewandeld over het strand; heerlijk! De volgende ochtend stond de wekker erg vroeg; 04.45 uur om de zonsopkomst in Cathedral cave te zien. Het zetten van deze afschuwelijke wekker was het waard want de zonsopkomst was erg mooi! Rond 10.00 uur in de ochtend zijn we doorgegaan naar Hot water Beach. Dat is een strand met ook natuurlijke “hotspring”, deze moesten echter wel nog zelf gegraven worden:-) In de middag heb ik verder lekker rustig aan gedaan en savonds ben ik uiteten geweest met een heel aantal mensen. De avond duurde nog heel lang voort want het was hartstikke gezellig!
Vervolgens stapte ik weer op de Stray bus om van Hahei naar Rotorua te gaan; de plek waar het stinkt naar rotte eieren en geloof me, het stinkt echt VRESELIJK!
Ik heb me daar gewaagd in een lekkere Mudspa. Dat schijnt overigens erg goed voor je huid te zijn:-) De modder zat werkelijk overal, haha, een leuke ervaring!
Ik heb ook vanuit Rotorua een bezoekje gebracht aan de Hobbiton filmset. Ondanks dat ik geen fan ben van de films vond ik het erg leuk! Ik waande me helemaal in een sprookjesachtige wereld en dat bevalt me doorgaans wel;-)
Na deze tour ben ik met een groepje mensen gaan rondrijden in de omgeving met een gehuurde auto. We hebben de Mount Maunganui beklommen, vanaf daar hadden we een erg mooi uitzicht en hebben we de zon zien zakken!
In de avond, of eigenlijk nacht hebben we ook nog glowworms gespot in het bos; erg avontuurlijk en super bijzonder om eens gezien te hebben! Deze “ glowworms” zijn namelijk als kleine lichtjes te zien, erg bijzonder!
Een bezoekje aan Wai o Tapu mocht ook niet ontbreken en dus zijn we daar ook nog geweest de volgende ochtend. Dit is een prachtig nationaal park met diverse bijzondere wateren met fantastische kleuren. Ook hebben we een uitspuwing van een geiser gezien; erg tof!
We vervolgden verder onze weg naar Lake Aniwhenua, een pracctig afgelegen plekje. Hier hebben we ook nog wat te horen gekregen over de Maori cultuur en hebben we diverse spellen gespeeld passende bij deze cultuur! Reuze leuk en interessant vond ik! In de avond is er een heerlijke maaltijd voor ons bereid op de manier waarop de Maori’s dit doen. De keuken bevindt zich onder de grond en hier wordt al het eten klaargemaakt. Smullen hoor! Het bleef na het eten nog lang gezellig met elkaar rondom een heerlijk vuurtje.
Blue Duck station was vervolgens het volgende plaatsje waar ik ben gestopt ( via Taupo). Ik bevond me daar oo het platteland omringt met geiten, schapen, koeien en honden. Het weer was er helaas erg slecht: regen en nog eens regen! Toch hebben we nog een klim gemaakt naar een mooie waterval.
Raetihi was onze volgende bestemming, al ging onze bekende
tongariro crossing niet door, helaas. We hebben alsnog veel beklommen en kunnen genieten van mooi uitzicht!
Vanuit deze plek ben ik naar Wellington gegaan waarin ik het bekendste museum heb bezocht; erg interessant en ook nog gratis!
Vandaag heb ik de overtocht gemaakt van het Noordereiland naar het Zuidereiland en dat was geen pretje...
Erg hoge golven zorgden ervoor dat er veel misselijke mensen op de ferry zaten..
Ik ben de overtocht alweer vergeten want her is hier in Marahau werkelijk prachtig! Morgen ga ik het Abel Tasman ( ontdekt door een Nederlander) park verkennen!
Ik ben benieuwd!

Tot gauw!

• 25 Februari 2019 - 15:33

Ria En Jelle:

Lieve Laura, wat leuk om wat van je lezen vanuit Nieuw Zeeland. En wat fijn dat je zo geniet van alles en dat je gezellige medereizigers ontmoet. Tot het volgende verhaal.
    Groeten van ons.

• 26 Februari 2019 - 08:33

Marije:

Hoi Laura,
    Leuk om te lezen! Ook herkenbaar!
    Geniet van het zuidereiland!!
    Liefs Marije

• 26 Februari 2019 - 11:42

Mandy:

Hoi Laura,
    Leuk om je vakantie verhalen te lezen. Dit hoofdstuk heb ik uit. Ik kijk uit naar de volgende, enjoy!
    Groetjes Mandy